Saturday, December 31, 2011

You're nothing short of my everything.

video 


Love is that condition in which the happiness of another person is essential to your own.

 

 

till now pen off

:::sayerpunyerbelogler:::




hazahasan


Friday, December 30, 2011

FOR YOU

video


till now pen off



:::sayerpunyerbelogler:::


hazahasan

Monday, December 26, 2011

Fat, Fatter, Fattest !


Ce bace tajok tu...scary movie sgt! Bace tajok kat atas tu je pon dah burok benor bunyiknye...belom tengok betol2 jadiknye kan....uwaaaaa....ok ok! time je le hakikat idoppp....i mmg put on weight banyakk sangat2 yer...haishhhh! sebelom uolss tegor pun i dah perasan...tak penah nak nafikan ,  mmg sedau diri konsepnyer....huuuhu

En beliau pon dah panggil saya budak gemok! Walaupun statement diyer "syg, sayer ghase awak dah besau sikit ler" (mengenangkan cik gepren die minah kememeh senang melalak kalau tesentap maker ayat 'besau" itu digunekan yer, harap maklom) adoiiiiyaiii,....raser nak tesepok jatoh tesembam kat lantai kak jah! mammpossss gegirl malu! walaupon i suh message jer atau bbm je i kalau nak kater i gemok tapi die x heran pon..MALAS KATERNYER NAK MENAIP! maker die sound check tepat kat tinger i yang x berapa nak becuping nih. (tang yang ini mmg xleh elak, becenta ngan orang melaker mmg sound direct je so hati kene tabah seperti rabiatul adawiyah beb, kalau tidak jenoh kau nak berendam ayer mate kasih yer...muahahha). sib baik time tu i x pandang muker die...kalau tidak, mungkin ayer mater darah becampor lumpor kuar meleleh di pipiku!!!! sadisssss

i kaver uolsss, i ckp " B, awak jgn risau , nnti time kawin sayer konfirm le kurus nanti....tau ape die jawab? ITU YANG SAYER TAKOT TU NAK CAYER! apekaaahhhh??? OOOOHOIIIII....die x konpiden ngan i le tu...ciss! sampai habis jumpe die panggil i budak gemok!!!!! tapi diva kentalkan hati...kater nak jadik rabiatul adawiyah...wat rilekssss jer pun uolsss....buat tak dengau je le bile die panggil tu...x kecik ati pon cume sentap kat diri sendiri je and malu...selama ni mmg tak penah di hungkit pon gemok ke kurus ke cuma bile die dah tetiber tegor, maksodnyeeerrrrrr....MMG SAYER DAH GEDEBOB! toinggggg, matik pengsan dengau...

mak i pun sound check baik punyerr....perghhhh! tak sanggop nak tulis (orang melaker jugak yer uolsss, pepaham lerrr kan)....huhuhu...lom lagi citer baju x selesa nak pakai, suar jeans dah x berapa nak kating sangat bile pakai...huhuuu...sume serbe tak keneeeeee....bencik!

takpe, takpe....mmg sedau diri....memang lame giler x gi gym, x cycling, x sauna, x lompat2, x kontrol makan, x squash, x tennis....semuanya TAK! yang iye nye adelah makan, tido, makan, tido....terok kan...haishhhh....SUMPAH TEROK GILER PERANGAI AKU!

so x yah tunggu mule tahun baru le nak start balik...kalau ikutkan azam, hadoi! sampai dah letih and malu nak jumpa tahun baru! tahon baru kalau boleh le becakap, musti die komplen " eh kau, gemok lagi, eh kau, asal asik gems jer? kejap ok, kejap  tak! langsong x konsisten...jadik xyah citer banyak...mmg dah jatuh hukumnye WAJIB mulekan semula...tgk diri kat cermin pun dah meluat, apetah lagi orang lain yang tengok? lagi ler meluat menyampah. hilang konpiden level dah ni.....muker dah le x elok sangat, gems lak tu...TIDAKKKKKKSSS!

maka siler sokong sayer yer.....sesungguhnye saya insan yang lemahh :(


till now pen off



:::sayerpunyerbelogler:::




hazahasan


Friday, December 2, 2011

The Inside, The Outside

"dibalik semua senyumanku terdapat seribu kesedihan, namun kesedihan bukan jalan yang ku ambil untuk menjalani hidup. jadi aku akan tetap tersenyum selama aku masih bisa tersenyum"
 
Ekspresi muka manusia boleh menampakkan senyuman, tapi dalamnya siapa yang tau? 
ada yang menampilkan wajah sedih ketika mereka sedang bersedih, 
ada yang tetap tersenyum padahal dalam hati menangis, 
ada yang menangis untuk melegakan hati, 
ada juga yang menutupinya dengan ketawa, bergurau sebab dah tak tahu macamana nak ekspresskan perasaan dengan cara apa-apa pun.

I always find out menangis memang  lebih baik untuk melegakan hati kita, tetapi kadang-kadang dengan tersenyum pun boleh kaver sedih kita. how? definitely by FAKING SMILE.
 
Walaupun sebenarnya ada berjuta alasan dalam hati kita untuk menangis mungkin adalah jalan yang lebih baik lagi. memendam semua masalah sendiri mungkin memang tidak baik dan akan membuat kita lebih pressure. But we always do not have many choice especially bila ia melibatkan mereka-mereka yang important dalam hidup kita. 
 
I am carrying my fake smile here just to make sure "mereka yang penting" dalam diri saya tidak menanggung beban saya. 
I am carrying my fake smile here because i love "mereka yang penting" itu  dan ini salah satu bukti saya ikhlas dengan perasaan saya.
dan yang paling penting, kalau hari ini saya diduga dengan kesedihan, Allah sedang menguji saya untuk satu kegembiraan yang amat bernilai satu masa nanti.

I JUST BE STRONG HERE

till now pen off


:::sayerpunyerbelogler:::


hazahasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...